Jesli chodzi o direct wonen to wyglada to w ten sposob, ze w sumie na poczatek trzeba miec kase za 3 czynsze, a wiec oplate maklerska, kaucje,(?chyba), czynsz z gory i dochodzi oplata za logowanie okolo 40 euro chyba, juz nie pamietam. Nie wyglada to zle, porownujac oplaty maklerskie i kaucje np w Niemczech gdzie sama oplata maklerska to wysokosc 2,3 czynszow plus kaucja tez przewaznie 2 czynszow i oplata za mieszkanie z gory czyli jesli chcialabym wynajac mieszkanie w niemczech za 300 to musialabym miec wklad na dzien dobry okolo, 1600 euro
ale mieszkania w niemczech metrazowo sa wieksze niz w Holandii, (ja to nazywam pudelka po zapalek
Tez szukalam na kamernet.nl tam sa przewaznie pokoje ale tez takie samodzielne kawalerki i sa bez oplat maklerskich ale cieezko znalezc, udalo mi sie znalesc mieszkanie, do mojej dyspozycji 2 pokoje w centrum miasta, przyzwoite dodam, ze studentka ale dziewczyna baardzo sympatyczna.
Polacy na obczyznie, nie pomagaja sobie, wiem to z autopsji, a wlocze sie po swiecie troche i czasem to rodzina odwroci sie plecami mowiac prostym jezykiem oleje!